Saturday, July 6, 2013

Kita bukan kawan dah..

Betul ke keputusan aku buat ni. Betul ke aku takkan cari dia lagi? Betul ke aku boleh lupakan dia?
Dia suka main bola petang2...
Dia suka sangat dengan Heliza..
Dia suka pergi kedai bila mak dia suruh..
Dia suka membebel,, tapi bermanfaat.
Dia suka senyum, n layan je cerita aku..
Dia kelakar.
Tapi...
Dia dah tak suka aku...


Bila dia menjauh dari aku, ni yang buat aku sedih sangat. Secara tiba-tiba. Aku xfaham kenapa. Bila tanya, dia kata takde pape.
Aku tak tau la kenapa sensitif sangat. Saat ini aku rasa, aku dah taknak fikir lagi soal ni. Aku akan anggap kita tak pernah kenal. Tak pernah kawan.
Ah tak matangnya aku. T_T tapi kalau ni yang kau nak. Aku akan ikut je haluan kau... Mulai saat ini. Aku harap kita takkan bertembung, biar di alam maya sekalipun.
Untuk kau :
Aku nak sangat dengar cerita kau lagi. Borak2 dengan kau. Dengar nasihat, kata2 semangat dari kau... Xpelah. Aku akan pergi.
Dah dua kali macam ni... Tiba2 je orang yang aku rapat menjauh. Tanpa ada apa-apa sebab. Tanpa angin ribut taufan.. Kalau tak suka cakap. -_- jangan bagi aku pikir negatif pasal diri aku.
Terima kasih kerana hadir sekejap dalam hidup aku. Bye.

*UPDATE*
Baru je terfikir nak tanya dia dah ada girlfriend ke.. sebab biasanya lelaki menjauh sebab adanya komitmen dalam percintaan. he he
rupanya dia tengah berkenalan dengan calon isteri dia. orang sabahan.. semoga berbahagia.. Sedih lagi? Huhu sampai hati dia xbagitau aku pun..... terasa.... rasa sedih macam kita ni bukan 'orang penting' bagi dia. huk huk. dalam masa yang sama, rasa bahagia... rasa lega sebab segala persoalan dalam dada dah terjawab. lepas ni memang xkan contact dah dia lagi.....

lepas ni turn aku pulak. hai siapa nak berkenalan. ^_______^ puii.

2 comments:

Mizz Aiza said...

jangan sedih adik.. pasti ada hikmahnya.. pasti adik akan jumpa someone yang lebih baik dari dia, insya-Allah..

Shafiqah Norshahfandi said...

Thanks kak Mizz Aiza..
Life must go on XD cheers

✦ Popular Post ✦

 
Welcome here :)
 Percuma je!!